Museum

Rijksmuseum Twenthe, salon de nieuwe smaak

We hebben een heerlijk druk weekend achter de rug, met een middag in het Rijksmuseum Twenthe. Vandaag was er de opening van de tentoonstelling De nieuwe smaak, een salon met muziek, eten en drinken, kinderactiviteiten en lezingen.

Salon de nieuwe smaak

Wat ik heel graag had willen volgen was de rondleiding door het depot. Maar met 2 kleine kinderen zou de rondleiding te lang duren. Het staat nog op mijn wishlist!

Maar er was genoeg te zien, te doen en te horen in het museum. We hebben natuurlijk de nieuwe tentoonstelling bewonderd. In een van de zalen hebben we gedanst tijdens de silent disco. In de grote ruimte zijn we op de foto gezet met een polaroid camera. Ook dit keer hebben en een heerlijk appelgebakje gegeten in het museum restaurant, dat we altijd met z’n drieën delen.

Er waren heel veel workshops en masterclasses te volgen, maar dat kan beter zonder kinderen;-)

silent disco rmt

Kinderactiviteit

Mijn jongste zoon is dol op knutselen. Soms gaan we alleen maar naar het museum om te knutselen. We hebben een museumjaarkaart en we wonen om de hoek. Dit keer heeft mijn oudste zoon mij verbaasd. Hij was degene die als eerste aan de slag ging met een reproductie van een werk uit de tentoonstelling. Naar eigen inzicht kon je deze mooier maken met verf.

knutselen in rijksmuseum twenthe

Meer informatie Rijksmuseum Twenthe

Wij hebben een heerlijke middag gehad. Hou de website van het museum in de gaten voor komende evenementen rondom de tentoonstelling!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like