Museum

Do you love Paper Art?

Ik ben al jaren in de ban van papieren kunst; er kan zo veel moois gemaakt worden van dit eenvoudige en goedkope materiaal. Op Pinterest heb ik twee borden papier en paper crane. Het zijn projecten die ik ooit nog eens wil maken of ter inspiratie. Vroeger maakte ik al zelf enveloppen van de mooist gekleurde advertenties in magazines voor mijn penvrienden (dat was voor het internettijdperk…).  Dus toen ik zag dat in Apeldoorn een tentoonstelling was over Paper Art wilde ik er natuurlijk naar toe.

Tentoonstelling Paper Art

Dus toog ik met mijn kids het afgelopen weekend naar Apeldoorn voor de tentoonstelling in het CODA museum. Mijn jongens hadden dit keer niet zo heel veel geduld, dus het was maar goed dat het museum niet heel erg groot is. Wel waren ze erg verbaasd wat er allemaal van papier gemaakt kan worden.

Van de tegelwand waren ze erg onder de indruk, ze zaten er letter er met hun neus bovenop 🙂 Wat is dat prachtig gemaakt en wat een boel werk!

paperart paperart

Is dat echt van papier?

In de beschrijving zagen we dat het geen tegelwerk was, maar tapijten van papier. Het is gemaakt door Gunjan Aylawadi.  ‘Als beschouwer kun je de tijd volledig uit het oog verliezen door je te verdiepen in de uitgebreide papierstructuren van Aylawadi.’ Die beschrijving over het kunstwerk klopt als een bus!

Onder de indruk

Waar ik zelf erg onder de indruk was van het werk van Eric Standley ‘architectuurvormen van papier’. Door verschillende papierlagen op elkaar te plaatsen krijg je een driedimensionaal werk. Hij gebruikt daarvoor moderne lasersnijtechnieken. Het is zo fijntjes en het papier kan zo makkelijk scheuren dat ik het verbluffend vind hoeveel lagen papier er zijn gebruikt voor het kunstwerk.

paperart paperart

Inspiratie

De tentoonstelling is nog een tijdje te bezoeken, tot 25 oktober 2015. Het geeft mij in ieder geval weer inspiratie om meer met papier te gaan doen.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Denise Beckand 22 juni 2015 at 20:49

    Ik vond het leuk om je foto’s op IG voorbij te zien komen, zo ook een beetje meegenoten 😉

  • Leave a Reply