Museum

Beleef de wereld van veiligheid in het PIT museum!

Afgelopen week zijn we naar het PIT museum in Almere geweest. Het museum stond al een tijdje op mijn lijstje, maar om daarvoor specifiek naar Almere af te reizen… Manlief moest daar vorige week werken en wij zijn weer mee gereisd!

PIT museum

Het Veiligheidsmuseum PIT vertelt de geschiedenis van veiligheid en wat hulpdiensten doen om de samenleving zo veilig mogelijk te maken. Er staat een historische collectie met onder meer de politie Porsche. Er zijn veel interactieve games; je kan een digitale brand blussen en een misdaad oplossen.  Favoriet onder mijn jongens was de skelterbaan! Gelukkig was het niet heel druk, dus ze hebben heel wat rondjes kunnen rijden op de skelters.

kart_pit_museum pit museum  pit museum

Meivakantie

Deze meivakantie had het museum ook een heel lego dorp geplaatst. Mijn legofanaten konden er geen genoeg van krijgen, uiteraard veel brandweer en politie in het legodorp! Daarnaast kon je buiten de blusboot bewonderen.

Terugreis

De terugreis ging met de trein. Dat vonden mijn jongens nog het leukst van deze dag! Er was zoveel te zien. We reden kilometers langs het natuurgebied Oostvaardersplassen. We hebben honderden Edelherten en Heckrunderen gezien die daar in het kuddes in het wild leven (uiteraard opgezocht op internet). Het was werkelijk prachtig!

Tot slot

Het museum vonden we leuk, het is prachtig gemaakt. De entree bedraagt voor volwassenen bijna 10 euro en het museum is niet heel groot. We zijn dan altijd blij dat we een museumjaarkaart hebben. Voor ons was het bovendien een lange reis (de treinreis naar huis bedroeg 2 uur!). Dat vonden we het niet helemaal waard.  Kijk voor meer informatie over het PIT museum  en voor het natuurgebied dat we zeker nog eens gaan bezoeken: Oostvaardersplassen

pit museum

Previous Post Next Post

You Might Also Like