Books

De zes genomineerde boeken voor NS Publieksprijs 2017

Woensdag was het zover, de zes genomineerde boeken zijn bekend gemaakt! Ik was met 275 andere juryleden uitgenodigd om naar Utrecht te komen. Daar werden we hartelijk ontvangen op Utrecht Centraal. Met een hapje en drankje hebben we kennis met elkaar kunnen maken. Wat leuk om zoveel boekliefhebbers bij elkaar te zien!

Boekentrein

In een speciale trein die ons door Nederland rijdt, werden de boeken onthuld. Ik had de pech dat ik het al  eerder wist dan mijn mede reizigers. Ik poste een aantal foto’s via Instagram en daar was het al bekend gemaakt. De boeken werden bij de DWDD onthuld en het stond daardoor direct op Instagram. Het was erg leuk om de schrijvers te horen over hun boek. Ze lazen een hoofdstuk voor of vertelden ons waarom ze het boek hebben geschreven. Geert Mak heeft prachtig verteld over hoe hij te werk ging in het prive archief van de familie Six.

Genomineerd Geert Mak

Verrassende boeken

Enige teleurstelling voelde ik wel, 3 sportboeken van de zes. In de wagon hoorde ik meer teleurgestelde reacties op de genomineerde boeken. Ik ben blij dat het boek van Geert Mak genomineerd. Dat Judas een van de genomineerde boeken zou zijn,  verraste ons weer niet.

Stemmen

Binnen een maand moet ik zes boeken lezen en beoordelen. Best een uitdaging, want ik heb nog geen van de boeken gelezen. Ik ben benieuwd wat jouw favoriete boek is. Stem je op mijn speciale stemlink? Dan maak je kans op een jaar gratis boeken en vrij reizen met de trein! Laat me weten wat je er van vindt.

Lees je mee?

 

 

 

Previous Post

You Might Also Like