Museum

Met de tablet komt Wonderkamers helemaal tot leven!

We hebben er een mooi weekend van gemaakt! Manlief moest werken in Rotterdam en ik ben met de kids mee gereden. We (ik en de kids) hebben een hotelovernachting in Den Haag geboekt. En daar hebben we de Wonderkamers bezocht van Den Haag!

De Wonderkamers

Je zult vast denken, Wonderkamers? Ja Wonderkamers van het Gemeentemuseum Den Haag. Om eerlijk te zijn, hadden we het bijna overgeslagen. Jammer want dat was het leukste van het hele museumbezoek, volgens mijn kinderen dan hè.

Gemeentemuseum Den Haag

Ik ben dol op het Gemeentemuseum, het gebouw vind ik werkelijk prachtig! De zware deuren, de tegeltjes en de trapopgang. Prachtig. Zondag heb ik (eindelijk) het schilderij Judith van Gustav Klimt in het echt mogen bewonderen. De tentoonstellingen van Karel Appel en Jan Toorop zijn ook zeker de moeite waard. Mijn kinderen zijn natuurlijk wel wat gewend, maar vonden het dit keer een beetje saai. Op het eind kwam ik het kinderatelier tegen en daar hebben ze nog ruim een half uur geknutseld. Daardoor kon ik een half uurtje vrij rondlopen door het museum en dat was maar goed ook. Zo kwam ik de Wonderkamers.

Tablet tour

wonderkamer digitaalDe oudste zoon sputterde eerst een beetje tegen. We hadden immers al meer dan 2 uur door het museum gelopen. Totdat hij hoorde dat je met een tablet rond kon lopen en dat het een spel is. In de verschillende kamers ga je op ontdekkingstocht en je kunt punten verdienen. Met de punten kan je de kunstwerken kiezen en een eigen virtuele museumzaal inrichten in het miniatuurmuseum. Leuk, maar dat vonden mijn jongens niet zo interessant.

Het leukste was met de tablet rondlopen en de opdrachten uit te voeren in de verschillende kamers, ze deden fanatiek mee. Dansen met Piet Mondriaan, tafel dekken, modeshow lopen in een kostuum of je eigen Berlage gebouw ontwerpen. In de folder staat dat het geschikt is vanaf 10 jaar, maar mijn 5-jarige heeft zich prima vermaakt en kon zeker goed mee doen met alle opdrachten.

modeshow in wonderkamer  wandeling wonderkamer gemeente museum den haag

Aanbeveling

Het is jammer dat het niet beter wordt aangegeven. Wij waren al vroeg in het museum, om 11 uur toen de deur opende en het wordt nergens bij de entree aangegeven. Dat vind ik erg jammer. Wij hadden er echt bijna aan voorbij gelopen! Maar het is een aanrader hoor, de kinderen kregen er maar geen genoeg van. Voor meer informatie kijk op de website van het Gemeentemuseum Den Haag!

Previous Post Next Post

You Might Also Like