Museum

Aviodrome Lelystad Airport, fly away!

In de afgelopen zomervakantie zijn we met z’n allen naar het Aviodrome geweest in Lelystad. We gingen eigenlijk naar dit museum voor de kinderen, maar we waren zelf erg verrast wat het allemaal te bieden had!

Prijzige toegangs Aviodrome

De toegang van het Aviodrome is aan de prijzige kant, voor volwassenen bedraagt het 17,50 euro en voor kinderen vanaf 3 t/m 11 jaar bedraagt het 14.95 euro. Onze jongste zoon van 5 jaar had nog geen museumjaarkaart, omdat hij eigenlijk bijna altijd gratis is in het museum. Maar omdat we dit jaar ook nog een keer naar het spoorwegmuseum willen, heb je de jeugd museumjaarkaart van 27,50 euro er zo uit. Dus bij de ingang gelijk zijn kaart maar aangeschaft.

Uitgebreide collectie

De collectie van het Avidorome is zeer uitgebreid. Ze hebben een binnen expositie (het museum) en een buitenexpositie. Binnen is een tentoonstelling van de gehele luchtvaartgeschiedenis; van het eerste houten vliegtuig tot de huidige vliegtuigen en helicopters. Er waren genoeg kinderspeeltoestellen. Je kan ook in diverse vliegtuigen een kijkje nemen. Erg leuk vond ik de uitleg van het ontstaan van de KLM. Daarnaast is er ook een 4D film over het ontstaan van de geschiedenis van het vliegtuig, dat er waternevel uit het plafond kwam was een verrassend!

Buiten staan ook diverse toestellen zoals een Boeing 747. Vooral de simulator die buiten staat was een succes bij mijn kinderen. Omdat het rustig was zijn ze twee keer geweest:-) Daarnaast is er een groot springkussen en leuke speeltoestellen voor alle leeftijden.

Aviodrome een aanrader!

Al met al was deze dag een enorm succes! Ondanks dat het aan de prijzige kant is, is het zeker een aanrader. Er is zo veel te zien en te beleven. Kijk voor actuele openingstijden en evenementen op de site van het Aviodrome.

eerste_vliegtuig planes helicopter

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply