Koninklijk Paleis Amsterdam
Museum

Leuk: Het Paleis op de Dam bezoeken!

Wat een heerlijke vakantie heb ik achter de rug! Een vakantie van aanpakken, samen zijn en leuke dingen doen. Waaronder een dagje naar Amsterdam; naar zowel De Hallen als naar het Paleis op de Dam.

De Hallen

Mijn man moest begin van de vakantie nog een dag werken in Amsterdam. We zijn meegereden en hebben hem en zijn collega’s aan het werk gezien in De Hallenstudio’s. Ik wilde al tijden naar De Hallen in Amsterdam. Tweewekelijks wordt daar de Local Goods Market gehouden met merken uit Amsterdam en omstreken. Precies die zondag werd deze markt gehouden!

Mijn jongste zoon heeft een kaartje gekocht bij De verderkijker. Ik had het werk van Lotte van Dijck al eerder bewonderd en ik vond het nu zo leuk dat mijn jongste zoon er heel graag een kaartje van wilde hebben.

Wat zijn De Hallen prachtig! Wat mooi dat het op deze wijze weer wordt gebruikt. Ik ben nu eenmaal dol op dit soort gebouwen. Na de lunch (je hebt er een prachtige Foodcourt!) gingen we per tram naar het centrum.

De Hallen De Hallen deverderkijker De Hallen

Paleis op de Dam

Wie naar Amsterdam gaat, komt meestal ook langs het Koninklijk Paleis Amsterdam. Op het plein is het altijd druk met bezoekers, toeristen, straattheater en de altijd aanwezige duiven.

Paleis op de Dam Koninklijk Paleis Amsterdam

Speurtocht

Aangezien we een museumjaarkaart hebben, kostte het ons niets om naar binnen te gaan. Normaal zou dat  voor volwassenen 10 euro zijn en kinderen tot 18 jaar zijn gratis. Je kunt kiezen uit 3 kinder/familietours, wij hebben de Prins Louis (6 t/m 8 jaar) gevolgd. In deze tour stelt Prins Louis een aantal vragen en de antwoorden plak je met een sticker op een speciale medaille.

Speurtocht Speurtocht

Napoleon

Mijn oudste zoon vindt de geschiedenis van Napoleon zeer interessant en hij vindt het helemaal geweldig dat de audiotour ‘door de zoon van Napoleon’ is ingesproken. Ikzelf wist niet dat Napoleon in het Paleis heeft gewoond. Door de speurtocht blijft de rondleiding erg leuk en leren de kinderen alles over het reilen en zeilen in het Paleis.

Onder de indruk

Wij waren erg onder de indruk van Het Paleis. Ik raad het ook zeker iedereen aan om een bezoek te brengen. Zelf ga ik zeker nog een keer met manlief. Ik ben erg benieuwd naar de andere audiotour verhalen! Maar voor dat je gaat, check wel de website, immers; de Koning kan een officieel bezoek hebben en dan sta je voor een gesloten deur terwijl ie toch thuis is 😉

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like