Autumn 10, Food

Fudge recept voor pakjesavond!

Natuurlijk is er genoeg lekkers voor pakjesavond. Pepernoten, speculaas, banketletter, chocolade, marsepein en nu ook pepernoten fudge! Het snelle fudge recept voor pakjesavond!

Wat is een fudge?

Ik heb het ergens voorbij zien komen, een fudge recept. Waarschijnlijk op Pinterest of Instagram. Ik had er eigenlijk nog nooit eerder van gehoord, een ‘fudge’.  Fudge is snoep dat is gemaakt van boter, suiker en melk of room. Vaak wordt de suiker en boter vervangen door een blikje gecondenseerde melk. Het is snel en gemakkelijk te maken, er komt geen oven aan te pas!

Het fudge recept

Voor mijn recept heb je maar 3 ingrediënten nodig:

175 gram (melk)chocolade
1 blikje gecondenseerde melk
200 gram pepernoten

ingredienten fudge

De bereiding van perpernoten-fudge

  • Verkruimel de perpernoten (in de keukenmachine of  in een vijzel).
  • Verwarm de gecondenseerde melk met de chocolade in een pannetje. Net zo lang totdat de chocolade is helemaal gesmolten.
  • Haal het pannetje van het vuur en roer de pepernoten erdoor heen.
  • Voeg bakpapier in een ovenschaal (in plaats van invetten)
  • Stort het mengsel in de ovenschaal.
  • Laat het opstijven in de koelkast.
  • Snijd de fudge in blokjes.
  • Je kan de fudge een week lang bewaren in een afgesloten doos.

pepernoten walsen roeren

Alternatieven fudge toevoegingen

De pepernoten-fudge is snel klaar. Zelf heb ik melkchocolade gebruikt, maar voor de volgende keer zou ik kiezen voor pure chocolade. Het is wat aan de zoete kant, dat komt onder andere ook door de gecondenseerde melk.

Het is leuk om te maken, snel klaar en je kunt er natuurlijk van alles door heen doen. Ik zie al volgende fudges  opdoemen met bijvoorbeeld Nutella of noten of Ameretto of pindakaas of Smarties of…. Je  kan er van alles in doen wat je maar lekker lijkt:-) De volgende keer ga ik voor pure chocolade met pindakaas en pinda’s, welke ga jij maken?

closeup pepernotenfudge

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply