kindertraktatie
Food, Kids

Een kindertraktatie; spikkelkoekjes

Honderden foto’s staan op Pinterest met afbeeldingen van kindertraktatie. Simpele, ingewikkelde, gezonde, ongezonde, met een thema, echt er staat genoeg kindertraktatie ideeën om te gebruiken. Maar toch, het blijft lastig om een leuke, eenvoudige  en gezonde kindertraktatie te vinden.

Een tussenoplossing

Ik ben gekomen tot een tussenoplossing. Niet echt een gezonde traktatie, maar klein in formaat, dus het valt mee. Het is immers wel feest, dus de traktatie mag er zeker feestelijk uitzien! De traktatie is voor mijn oudste zoon die 7 wordt, hij is wel kieskeurig! De naam die hij er aan geeft zijn spikkelkoekjes!

Het spikkelkoekjes recept

Dit recept is vrij simpel en kost niet veel tijd, al met al ben je een kwartje mee bezig. Je hebt nodig voor 25 stuks:

– 2 zakjes mini stroopwafeltjes
– 2 repen witte chocolade
– spikkeltjes
– sate-prikkers

De bereiding van de spikkelkoekjes

Je smelt de chocolade au bain marie, de helft van de stroopwafel dompel je onder in de gesmolten chocolade en daarna dompel je het direct in het bakje met de spikkeltjes. Je kunt het gelijk aan een stokje prikken, of je kan het eerst laten drogen.

Alleen de traktatie maken, is prima te doen. Omdat de chocolade snel stolt in de pan, is een extra paar handen wel aan te raden:-)

Een kindertraktatie

Zoon-lief wil ze het liefst elke dag eten, het is een aanrader. Makkelijk en snel te maken, niet te groot en het ziet er zeer feestelijk uit. Natuurlijk is deze kindertraktatie ook met andere koekjes te maken, maar wij vinden deze combi beslist de beste:-)

kindertraktatie

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • In the picture: de gastbloggers - Vettt 16 december 2015 at 19:24

    […] Andrea Toen het oproepje op Facebook verscheen over mijn zoektocht naar gastbloggers kwam er ook een reactie van Andrea. Andrea woont in Enschede en heeft twee zoons (4 en 7 jaar). Ze heeft een erg mooi blog, Autumn 10. Ik denk dat Andrea wel de creatiefste van ons allemaal is. Ze bakt wekelijks met haar 4-jarige zoon. En op haar blog vind je allerlei DIY’s, leuke dingen met kids, recepten en meer. Dit is haar best gelezen blog: Kindertraktatie met spikkels. […]

  • Leave a Reply