Food

Kindertraktatie, dit keer ging plan B in werking!

Mijn oudste zoon is van het weekend 8 jaar geworden. In zijn woorden “eindelijk”, hij keek er al twee weken naar uit en had dagen buik- en hoofdpijn. Ik denk alleen maar, al weer 8. De tijd vliegt voorbij! Het werd ook tijd om een nieuwe kindertraktatie te maken!

Kindertraktatie

Over zijn kindertrapretselsktatie op school was hij al direct duidelijk. Vorig jaar hadden we de traktatie met stroopwafels en discoballetjes, de spikkelkoekjes. Dat was een groot succes. Nu moest het in het thema van Starwars. En wel in de vorm van Lightsabers. Pinterest is natuurlijk een bron van inspiratie. Daar zagen we een plaatjes van spretsels met gekleurde chocolade. Dat zou het worden en is makkelijk te doen.

Supermarktrondje

In de supermarkt aangekomen, kwamen we er al gauw achter dat er geen reuze pretsels te koop zijn. Ook niet in een paar andere winkels die we bezocht hebben. Geen nood dacht ik, we doen het met soepstengels. Witte chocolade ingekocht en gekleurde verf. Want de lightsabers moesten wit en rood worden. Zoonlief hielp op donderdagavond om 7 uur mee. Met het witte chocolade ging het goed, maar terwijl we de rode druppeltjes kleurstof er aan toevoegde, zag ik het al mis gaan. Het klonterde helemaal samen. Dan ook nog de pech dat de meeste soepstengels van pakjes twee en drie waren gebroken, moesten we over gaan op plan B.

soepstengels mislukt

Plan B

Ehhh, ja plan B. Help! Dat om half 8 s’avonds en de volgende dag moest hij toch echt 31 traktaties klaar staan. Ik ben naar de winkel geracet. Snel cupcakejes ingeslagen en ik zag zwarte fondant liggen. Ter plekke bedacht ik de nieuwe traktatie. Het zwarte fondant uitrollen en er rondjes van maken was heel wat werk. Zoon moest natuurlijk naar bed, met manlief hebben we de klus geklaard. Ik heb de fondant onder handen genomen en hij heeft op internet een leuk plaatje van een Stormtrooper uitgezocht. Het was echt teamwork! En zeg nou zelf, ze zijn goed gelukt:-)  Zoon was in ieder geval in zijn nopjes!

kindertraktatie fondant rollen fondant_glas

stormtroopers cakejes stormtroopers_cupcakes

Previous Post Next Post

You Might Also Like