Museum

Het Science center NEMO te Amsterdam

Mijn kinderen zijn helemaal dol op het Science Center NEMO in Amsterdam. Een Science museum, waar ze alles zelf kunnen ontdekken en van alles kunnen doen. De ballenmachine is favoriet!

NEMO

Wij waren heel vroeg in het museum, bijna de eersten op deze zaterdag. Manlief moest heel vroeg werken in Amsterdam en wij zijn meegereden. Vandaar dat we al om 9 uur in Amsterdam waren, het museum gaat om 10 uur open. Gelukkig was er een Starbucks vlakbij waren we heerlijk wat gedronken en gegeten hebben en gewacht hebben totdat het museum open gaat. De toegangsprijs is voor iedereen boven de 4 jaar 15 euro. Best prijzig maar het is zeker de moeite waard! Je kunt uren rondlopen in het museum. Ik ben blij dat we allemaal een museumjaarkaart hebben, dan is het gratis!

Het heeft een voordeel om als een van de eerste door het museum te lopen; je kunt alles op je gemak doen. Je hoeft nog nergens op te wachten. Het is een waar paradijs. Mijn jongens hebben zich rot gelopen, van het ene doe-ding naar het andere.

Science Center NEMO

Science Center NEMO neemt je mee in de wereld van die alledaagse dingen die toch heel bijzonder zijn. Op de website staat omschreven wat je er kan doen: “Ontdek hoe bruggen werken, waarom je soms dingen ziet die er niet zijn en hoe bliksem ontstaat door zelf aan de slag te gaan met de interactieve opstellingen. Workshops, filmpjes en demonstraties maken je NEMO dag compleet. Een knetterende trui of een regenboog: na een bezoek aan NEMO zal je met nieuwe ogen naar de wereld kijken.”

nemo_binnenkant

Bellenblaas

Mijn oudste zoon kreeg geen genoeg van de bellenblaas, zelf blazen en er in staan. Hij vindt het magisch hoe groot de bellen kunnen zijn en dat je er helemaal in kunt staan!

bellenblaas_nemo

Favoriet

Tja, de ballenmachine zoals mijn jongens ze hebben omgedoopt, is de favoriet van de dag! De bedoeling is dat je de ballen in een bepaalde kleurvolgorde in het machine terug stopt, lettend op kleur, grootte en aantallen. Ze hebben er letterlijk uren vermaakt!

ballenmachine_nemo

Uitzicht

Op de 5e verdieping zit het restaurant, vanuit daar heb je toegang tot het buitenterras. Je hebt daar een prachtig uitzicht over Amsterdam!

Super uitje

Het is een super uitje met kinderen. Je moet er zeker een aantal uren voor uittrekken. Voor meer informatie kijk op de website van Nemo.

nemo  ballenmachine_nemo water_nemo nemo_uitzicht

 

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like