iffr_imax
Autumn 10, Events

IFFR – International Film Festival Rotterdam

Ons vast weekendje weg: het film festival Rotterdam (IFFR). Afgelopen weekend was het weer zover. Man-lief en ik hebben er naar uit gekeken om weer naar het festival te gaan. Het begint al met het kopen van de Volkskrant. Een paar dagen voor de start van het festival, wordt het programma gepubliceerd in de Volkskrant en op het web.

Programma

De site is prima, maar om het programma door te nemen, vind ik het papieren programma toch echt het prettigst. Helaas wonen we niet dichtbij, dus voor ons is er beperkt aantal films te bekijken. Dus de dag dat het programma uitkomt, ben ik savonds bezig om alles aan te kruizen op datum dat we naar Rotterdam gaan. We houden het bij 3 films op een dag, dan blijft er nog tijd over om koffie te gaan drinken of uit eten te gaan.

Films

We zijn naar de volgende films gegaan: A Good American, The Idol en Sayonara. Ik bekijk nooit de voorstukjes, of lees uitgebreid over de film, we kiezen echt op basis op de kleine stukjes tekst uit de Volkskrant. Zo wist ik bijvoorbeeld niet dat A Good American in de Wereld Draait Door is besproken. A Good American is erg indrukwekkend. The Idol duurde wat lang maar mooi in beeld gebracht. Ik ben dol op Japanse en Chinese films, Sayonara viel echter erg tegen. Deze duurde echt te lang. Het zijn echter films welke zeker een blijvende indruk hebben achter gelaten.

IFFR

Het IFFR biedt in een aantal dagen honderden films aan. Het leuke wat ik er aan vind is dat je films bekijkt die dus niet standaard in de bioscoop (zal) draaien. Vooral de Q&A vind ik leuk. Vaak wordt de filmmaker of de acteur uitgenodigd en die vertelt over de film, waarom hij of zij deze heeft gemaakt. Na de film kan je vragen stellen, het is verrassend hoe anders je de film beleeft met deze informatie.

Het filmfestival is nog tot 7 februari te bezoeken, wanneer je tijd hebt, doen! Kijk voor meer informatie op www.iffr.nl

iffr_programma

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like