boekje elke dag een tekening
Autumn 10, DIY

Elke dag een tekening, zal ik het volhouden?

Op het eind van vorig jaar heb ik mijzelf verwend met een dagboek voor 1 jaar. Niet dat ik goede voornemens heb, maar ik kon het boekje niet weerstaan. Het is een creatief dagboek voor een jaar lang ‘elke dag een tekening’. Starten kan elk moment, maar ik heb het netjes op 1 januari 2016 gedaan.

Tekenen

Ik ben zelf niet zo’n goede tekenaar. Ik heb ooit eens van mijn tekenleraar geleerd:

Het maakt niet uit hoe je het maakt, als je de opdracht maar duidelijk kan overbrengen en onderbouwen. Iemand anders kan het voor je uitwerken.

Ik tekende wel, maar heb veel meer collages gemaakt in die tijd. Ik ben van plan om dat ook weer toe te passen in dit boekje. Het boekje heb ik dan ook gekocht om er elke dag mee bezig te zijn, met het creatieve proces.

Elke dag een tekening

Elke dag wordt er een vraag gesteld die je dient te tekenen. De vragen zijn bijvoorbeeld:

  • Teken je droomstad
  • Teken de beste avond uit ooit
  • Teken wat er vandaag in je tas zat
  • Teken jezelf met een gek kapsel

Niet altijd de eenvoudigste opdrachten, er zitten echt hoofdbrekers in. Hoe en wat zal ik dan tekenen? De eerste vraag van dit jaar vond ik al niet eenvoudig:

Teken je stopwoordje van vandaag

Ik heb er een hele tijd over nagedacht. Een stopwoordje, die heb ik eigenlijk niet. Ik had wel de hele dag opgeruimd en mijn zonen tot opruimen gemaand. Dus een kast met een la open staat voor mij voor opruimen. Wellicht niet echt een stopwoordje, maar wel het woord van 1 januari 2016. Nu dagen verder ben, gaat het mij wel makkelijker af. Maar er zitten echte hoofdbrekers in.

eerste tekening uit dagboek

Volhouden

Ik ben wel erg benieuwd of ik het kan volhouden om elke dag een tekening te maken. Ik heb al een enkele keer twee tekeningen moeten maken.. zolang er maar niet dagen tussen zit, vind ik dat dat nog wel kan.

Wie is er ook bezig met een dagboek waar je welke dag in moet tekenen, schrijven, bloggen.. of welke actie dan ook? Ik ben erg benieuwd, laat je het me weten?

Previous Post Next Post

You Might Also Like