Food

Gouden tips voor het maken van een klassieke biscuittaart!

Sepp en ik bakken bijna wekelijks iets lekkers. Cupcakes, cakes, worteltjestaart, cheese cake… maar een taart die uit twee delen bestaat, hadden we eigenlijk nog nooit gemaakt.

Dus aan de slag met de klassieke biscuittaart! En wij hebben de gouden tips om deze zo goed mogelijk te laten lukken!

Het recept van de klassieke biscuittaart

75 gram bloem
150 gram zelfrijzend bakmeel
6 eieren
75 gram suiker
150 gram jam
1/4 l slagroom
2 eetlepels kokend water
eventueel poedersuiker

Bereiding

  1. De oven voorverwarmen op 180 graden. Een springvorm van 24 cm invetten en bekleed de bodem met bakpapier. Bestrooi de vorm met wat bloem of vet het in met boter.
  2. Zeef de beide bloemsoorten drie keer op een velletje bakpapier. Zoonlief is dol op zeven, dus hij kan er geen genoeg van krijgen:-)
  3. Klop de eieren in een kom ruim 7 minuten met de mixer tot het mengsel dik en licht is. Klop er scheutjes suiker door.
  4. Spatel met een grote metalen lepel snel en voorzichtig de bloem en 2 eetlepels komend water door het mengsel.
  5. Schep het beslag in de vorm en bak 40-50 minuten tot de taart goudbruin is. Laat de taart een kwartier in de vorm rusten en stort het op een rooster om het af te laten koelen.
  6. Snijd de taart horizontaal doormidden. Bestrijk de onderste helft met jam. Klop slagroom stijf of gebruik kant en klare slagroom. Spuit of spatel het op de jam en plaats daarna de bovenste helft op de taart. Bestrooi het eventueel met poedersuiker.

 De gouden tips!

  • Om de onderkant prachtig bruin te krijgen, leg je bakpapier in de vorm.
  • De biscuittaart wordt prachtig luchtig door het spatelen met een metalen lepel. Met kloppen of het gebruik van houten lepel kan er teveel lucht uit het eiermengsel gaan.
  • Handig! Je kunt de ongevulde taart een maand in de vriezer bewaren!
  • Wanneer je er slagroom in doet, moet je wel direct de taart opeten. Maar ach, elk kruimeltje gaat op;-)

Wij vonden de taart heerlijk! Ik denk dat ik er de volgende keer echte aardbeien bij doe. Laat je weten hoe of jouw taart is gelukt?

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like