Museum

Hermitage voor kids

Wat een prachtige kleuren in de Hermitage! Ik vind het altijd zo knap hoe de schilderijen en objecten uitkomen op de prachtig gekleurde muren in het museum. Okergeel en schitterend rood. Mijn jongste zoon merkte het ook op en wilde het geel wel in zijn kamer.

Hermitage voor kids

Helaas heb ik amper kinderen in het museum gezien, ondanks dat het er goed druk was. Ik had daardoor heel wat bekijks met mijn kinderen. We hebben een bezoek gebracht aan de Spaanse Meesters. Voor de kinderen was er een speciale speurtocht. Met een audiotoer kon je per zaal prachtige klassieke muziek luisteren.

spaanse meesters

Speurtocht

Deze speurtocht zorgde ervoor dat mijn jongens goed naar de schilderen moesten kijken. Een vraag is bijvoorbeeld “Zoek de engelen op de 4 schilderen in de grote zaal en schrijf de achternaam van de schilder erbij”. Aangezien het echt een grote zaal is met een aantal vragen in de speurtocht, hebben we letterlijk elk schilderij bekeken. Het viel mij op dat mede museumbezoekers het bijzonder vinden dat mijn jonge kinderen zo geïnteresseerd zijn. En daar ben ik best een beetje trots op, ik vind het super dat ze zo genieten van een museumbezoek. Het is jammer dat we niet meer kinderen tegenkomen in de meer “traditionele” museums.

hermitage hermitage  hermitage

Schilderij

Het mooiste schilderij vonden zij die van Antonia Zarate van de schilder Goya. Het is zo bijzonder hoe ze ernaar kijken en wat hun redenatie is van wat ze er mooi aan vinden. Het eerste schilderij hangt in het museum, het tweede staat als plaatje in boekje van de speurtocht. De vraag is welk van deze twee schilderen van Antonia de schilder eerst schilderde. Mijn beide jongens waren beide overeen dat het eerste schilderij moest zijn, dat ze afgebeeld is in het wit. Ik vroeg ze waarom ze dat dachten:

“Ze lijkt jonger en minder verdrietig”.

zarate_goya zarate_goya

Indruk

Wat zeker indruk op ze heeft gemaakt is zijn de schilderijen en de film over het stierenvechten. Mijn oudste zoon heeft een nieuw woord geleerd: Torera, de naam van een stierenvechter in het Spaans.

We hebben dit keer een gedeelte van het museum bezocht, dus er komt nog een herhaal bezoek aan. De tentoonstelling van de Spaanse Meesters is nog tot 29 mei te bezoeken. Kijk voor meer informatie over de tentoonstellingen op de site van de Hermitage.

Previous Post Next Post

You Might Also Like