DIY

DIY – fotocollage boven de bank

In 2014 heb ik er al eens een blog over geschreven, mijn fotocollage boven de bank. Het werd tijd voor een update – recente foto’s toevoegen! Van 20 foto’s, heb ik het nu uitgebreid naar 50 foto’s. Aangezien ik er hele leuke reacties over krijg, deel ik nogmaals deze DIY.

Wat heb je nodig voor een fotocollage:

  • Foto’s
  • Foamborden
  • Lijmroller
  • Snijmatje en mesje
  • Lijmroller
  • Potlood en liniaal
  • Powerstrips
  • Waterpas

Mobileprint van de Hema

De foto’s heb ik via de #mobileprint van de Hema besteld. Heel gemakkelijk met mijn mobiel. Je kan verschillende formaten bestellen, ik heb gekozen voor de square prints. Je krijgt dan 30 foto’s (per 10 extra te bestellen) van 10 cm x 10 cm.

Stap 1

Selecteer de foto’s die je wilt gaan gebruiken, ik bestel altijd een paar extra.

Stap 2

Meet op de foamboarden de vierkanten (10 x10 cm) uit en snij ze met een mesje. Dat gaat makkelijker en mooier dan dat je een schaar gebruikt.

snijden van foam

Stap 3

Plak de foto’s op de uitgesneden foam vierkanten. Voor het plakken gebruik ik altijd een foto lijmroller. Erg gemakkelijker en wanneer je een foutje hebt gemaakt, kan je het nog wijzigen, soms kan dat erg handig zijn;-)

plakken van de fotos

Stap 4

Omdat ik ze plat tegen de wand wil hebben,  gebruik ik daarvoor Powerstrips van Tesa. Te koop in elke bouwmarkt.  Foam is natuurlijk niet zwaar, een stripje van de powerstrips is voldoende. Het voordeel van powerstrips is dat je het gemakkelijk weer kunt verwijderen zonder de muur te beschadigen.

Stap 5

Voor het recht plakken heb ik een laserwaterpas gebruikt en een 9 volt batterij (2,5 cm breed). Zo kon ik gemakkelijk de afstanden tussen de foto’s bepalen en hoefde ik niet elke keer te meten:-)

Hema foto selectie foam snijmat Foam snijmat stapel foamvierkanten Powerstrips powerstrip op foambordje waterpasser

Het resultaat!

Wij hebben genoeg ruimte voor nog een uitbreiding, maar ik ben erg blij met het resultaat. Ik ben benieuwd wat je er van vindt!

fotocollage aan de muur

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like