Kids

Teken-Bouw-Speel Kasteel

Wat doe je op een regenachtige dag met twee jongens? De televisie is natuurlijk zo aangezet. Mijn jongste zoon houdt van tekenen en mijn oudste zoon houdt van kastelen. Dus ik was blij verrast dat de Hema een ‘Maak je eigen kasteel’ verkocht en dat voor maar een paar euro!

Ik heb de kasteel onderdelen verdeeld onder de twee jongens. Ieder had twee torens en twee muren. Ze zijn uren bezig geweest met het inkleuren van het kasteel. Het was super gezellig en de televisie waren ze helemaal vergeten! Met viltstift krijg je overigens het beste resultaat! Het in elkaar zetten van het kasteel is op zich niet moeilijk. We hadden erg veel lol met het vouwen van alle onderdelen.

We kwamen er al gauw achter dat we handen te kort kwamen om alles goed in elkaar te schuiven. Het was zo opgelost met een beetje plakband. Door ze op de torens te plakken sprongen ze niet meer open. Mijn zoon noemde ze plakbandslotjes, hoe inventief!

Wanneer het kasteel echt gebruikt gaat worden, dan heeft het net iets meer stevigheid nodig. Met ducttape heb ik het verder aan elkaar geplakt.

Ze hebben al uren gespeeld met hun zelf gemaakte kasteel!

kasteel_kant kasteel

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply