Events, Kids

Dutch Design Week with kids

Ik verval in herhaling met deze titel; vorig jaar gebruikte ik deze titel ook al. Maar het is zo: de Dutch Design Week met kinderen is prima te doen! Mijn kinderen van 5 en 7 jaar verheugen zich op het jaarlijks weekend naar Eindhoven. Dat betekent in een hotel slapen, uit eten gaan en leuke dingen zelf maken. Daarnaast is er ook veel te zien en te beleven voor kinderen.

De eerste dag waren we eigenlijk voornamelijk in het gebied van Strijp. Het Klokgebouw en het Ketelhuisplein slokken altijd aardig wat tijd op. In de afgelopen jaren is 3D printen niet weg te denken op de DDW. Dit jaar heb ik het voor het eerst keramiek zien printen in het Klokgebouw. Bijzonder wat tegenwoordig allemaal mogelijk is. Verder in de hal zijn er grote maquettes geprint. Mijn jongste zoon vond alle details in de maquettes prachtig. Vooral de rij stoelen met daarbij een palmboom. Hij heeft oog voor details;-)

DDW15  DDW15

Ook dit jaar zagen we maar weinig kinderen in het Klokgebouw, ondanks dat het het openingsweekend was. Resultaat was dat onze kinderen door velen op de foto zijn gezet omdat ze zo geïnteresseerd waren in diverse producten.

Mijn jongens zijn helemaal fan van het programma Het Klokhuis. Vorig jaar waren ze net te jong om mee te doen aan de wedstrijd. Maar de voortgang hebben ze op de voet gevolgd op tv. Dus op dag twee zijn we naar het Gemeentehuis gegaan om naar de winnende producten te gaan kijken. Ook hier kunnen kinderen zelf items maken; een gerecyclede doppensleutelhanger en een placemat.

Het allerleukste vonden de kinderen het “doolhof”. Het MU & Studio KNOL, Researching mass behaviour. Omgedoopt door onze kinderen het doolhof. Ze konden er geen genoeg van krijgen!

DDW15

Dit jaar was er niet echt iets wat uitblonk, maar het was vooral gezellig en leuk. Volgend jaar komen we weer, ook weer met de kids!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply