Color

The Penguin book covers

Soms kan ik helemaal verliefd zijn op een boek. De ene keer om het prachtige verhaal, de andere keer vanwege het kaft ontwerp. Een kaft ontwerp doet heel veel; je pakt een boek met een mooie kaft toch eerder op. Ik lees graag engelse boeken. Wellicht ken je wel de Penquin English Libary boeken. Hun pinguïn logo is heel bekend.

Zo zag ik het boek van H.G. Wells liggen uit de Penguin serie, “The Time Machine” en de kaft vond ik prachtig! Het is zo mooi grafisch vorm gegeven. De kleurstellingen van de boeken zijn erg bijzonder. Je herkent gelijk de serie. Ik kon het boek niet weerstaan, ook omdat ik eigenlijk wat klassiekers wilde lezen, heb ik het boek gekocht. Zo heb ik nu  een zestal van de serie gekocht vanwege de kaft, inderdaad. Het liefst koop ik ze allemaal maar ik heb mezelf beloofd eerst deze uit te lezen voordat ik een nieuwe koop. Ik moet er nog twee..

Voor meer informatie over de boek ontwerpen, te vinden op de website: Coralie Bickford-Smith en op de site van de penquin english library zelf.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply